📋 intro :
👍 Κάποτε έπεσε στα χέρια μου ένα μυθιστόρημα που θα ευχόμουν να το είχα διαβάσει όσο ήμουν παιδί. Και μάλιστα να το είχαν διαβάσει και οι δάσκαλοι που πέρασαν από τη ζωή μου.
🦜 ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ του Denis Guedj γραμμένο το 1998.
🎯 Η ιδέα που πραγματεύεται είναι η σημασία που έχουν τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ στην ζωή μας.
🎓 Ο συγγραφέας όντας ο ίδιος μαθηματικός σκαρώνει μια ιστορία στην οποία ξεδιπλώνεται η πραγματική αξία των μαθηματικών με απώτερο σκοπό να τα κάνει αγαπητά και προσιτά σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα του εκπαιδευτικού τους υπόβαθρου.
⬇️Προσωπογραφία
🔴 Ο Denis_Guedj γεννήθηκε στην 🇩🇿Αλγερία το 1940 και πέθανε το 2010 σε ηλικία 70 ετών.
🔴 Σπούδασε Μαθηματικά και Ιστορία της Επιστήμης ενώ μάλιστα διετέλεσε και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris VIII.
🔴 Η αγάπη του για τις επιστήμες αλλά και η δημόσια παραδοχή του για την στείρα επιστημονική εκπαίδευση που παρείχαν τα Γαλλικά πανεπιστήμια τον οδήγησε στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων εκλαΐκευσης και μετάδοσης της γνώσης.
🔴 Έτσι ξεκίνησε να γράφει δοκίμια, μυθιστορήματα και σενάρια εμπνευσμένα μέσα από τα μαθηματικά με γνωστότερο έργο του #ΤΟ_ΘΕΏΡΗΜΑ_ΤΟΥ_ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ το οποίο δημοσιεύτηκε το 1998 και μεταφράστηκε σε πάνω από 20 γλώσσες.
🔴 Παράλληλα αρθρογραφούσε για το επιστημονικό περιοδικό Eurêka, ενώ τέλος έγραψε 2 θεατρικά έργα και ένα κινηματογραφικό σενάριο.
🔴 Άλλα σημαντικά έργα του είναι Το Μέτρο του κόσμου (2000), Τα αστέρια της Βερενίκης (2003), το Μηδέν (2005), και Η Έπαυλη των Ανδρών (2008)
🔴 Σε όλη του τη ζωή είχε πάθος να δημιουργεί μαθήματα και παιχνίδια για να κάνουν τα μαθηματικά ελκυστικά σε όλους.
🔴 Παντρεύτηκε το 1994 και απέκτησε 3 παιδιά.
🤠 Μπορεί εγώ να άργησα να αντιληφθώ την αξία των μαθηματικών αλλά χάρη στον εμπνεύσμένο δάσκαλο Denis Guedj θα φροντίσω ώστε να τα αγαπήσουν από νωρίς τα παιδιά μου.
#thankyou
#Listarxos